farmaseutti-ja-vanhus

Apteekkimme palvelut käytössäsi

Asiantuntevat yhdyshenkilöt apunasi

Tähtiapteekin palveluvalinnassa tapaat apteekkimme farmaseutit ja proviisorit. Tavoitteemme on palvella Sinua laadukkaasti ja ammattitaitoisesti itsehoitoon liittyvissä asioissa ja kysymyksissä. Monipuolisesta ja jatkuvasti uudistuvasta tuotevalikoimastamme löydät apteekin ammattilaisten avulla ratkaisun tavallisimpiin ja moninaisiin vaivoihin, joita voi itse hoitaa. Hyvinvointisi on meille tärkeää.

Monipuolinen itsehoito-osasto

Kattava itsehoito-osastomme tarjoaa monia vaihtoehtoisia tuotteita tilapäisten, lievien ja lyhytaikaisten oireiden hoitoon. Apteekkimme pätevä henkilökunta auttaa mielellään lääkkeiden valinnassa, meiltä saat puolueetonta tietoa. On järkevää tarkistaa myös itsehoitolääkkeen oikea käyttö yhdessä mahdollisten reseptilääkkeiden kanssa.
Meiltä voit kysyä, milloin on viisainta turvautua lääkärin hoitoon.

Reseptilääkkeiden suoratoimitus

Toimitamme reseptilääkkeet erityisesti niitä varten varatuissa palvelupisteissä, joissa voit keskustella apteekkimme ammattilaisen kanssa omaan lääkitykseesi liittyvistä kysymyksistä kaikessa rauhassa. Yksi ja sama henkilö ottaa reseptin vastaan, tarkistaa ja luovuttaa lääkkeet ja opastaa niiden käytössä.

Lääkevaihto apteekissa

Vuoden 2003 huhtikuusta alkaen apteekit ovat voineet tarjota lääkärin määräämän lääkkeen tilalle edullisemman vastaavan valmisteen, jos sellainen on saatavilla. Fimea vahvistaa neljännesvuosittain listan lääkkeistä, jotka ovat vaihdettavissa edullisempaan. Vaihtokelpoinen lääke sisältää samaa lääkeainetta yhtä suuren määrän kuin lääkärin reseptiin kirjoittama lääke. Lääkkeen sisältämät apuaineet voivat kuitenkin poiketa alkuperäislääkkeestä. Myös tabletin ulkonäkö voi olla erilainen. Kysy lisätietoja meiltä!

Tiliasiakkuus ja suoraveloitussopimus

Asiakas voi halutessaan ryhtyä Tähtiapteekin tiliasiakkaaksi. Resepti- ja itsehoitolääkeostot kirjautuvat apteekkikäynnillä tilille. Laskutus tapahtuu kerran kuukaudessa tai erikseen sovitulla aikataululla.
Suoraveloitussopimus tarkoittaa sitä, että asiakas antaa apteekille valtuuden veloittaa asiakkaan tiliä apteekin ja pankin välille perustetun suoraveloituslinkin avulla. Yhteyden perustamiseen on hyvä varata ainakin viikko pankista riippuen. Laskutamme suoraveloitusasiakkaita niinikään kerran kuukaudessa. Suoraveloitussopimus on kätevä esimerkiksi niille henkilöille, jotka eivät itse pääse asioimaan apteekissa, vaan lääkeostokset hoitaa omainen tai palkattu henkilö. Kysy lisätietoja Tähtiapteekin henkilökunnalta tai puhelimitse.

Kelan kattokorvausseuranta

Vuonna 2011 Kelan kattosumma on 675,39 euroa. Kun asiakkaan Kela-korvattavien lääkkeiden yhteissumma ylittää tämän rajan, asiakas voi valtuuttaa apteekin hakemaan lisäkorvauksen hänen puolestaan. Rahoja ei tarvitse odottaa, sillä lääkkeistä vähennetään heti kaikki korvaukset. Apteekista kattosumman ylittymistiedot välittyvät Kelaan, josta tulee noin viikossa vahvistuskirje asiasta. Asiakas maksaa jatkossa Kelan postittamaa kirjettä näyttäen apteekissa vain omavastuuosuuden eli 1,50 €/lääke Kela-korvaukseen piiriin kuuluvista lääkkeistä, Kela maksaa loput. Keskitä ostoksesi meille, niin apteekkimme voi aina halutessasi tarkistaa vuosittaisen omavastuukertymän.

Reseptien uusiminen

Apteekkimme voi toimittaa viikoittain Lohjan Keskustan, Tynninharjun ja Mäntynummen terveysasemille reseptinne uusittaviksi. Uusittavaksi kelpaavat alle vuosi sitten kirjoitetut reseptit, joiden lääkkeet on käytetty loppuun. Terveysaseman lääkärien kirjoittamien reseptien uusinta saattaa kestää viikosta kahteen viikkoon. Yksityislääkärien tavoittaminen riippuu heidän vastaanottoajoistaan. Lääkäri päättää reseptilääkkeen uusimisesta ja tarvittaessa hän saattaa kutsua reseptiuusimisen sijaan vastaanotolleen. Uusittaviksi hyväksyttävien lääkkeiden tulee olla pitkäaikaissairauksiin käytettäviä lääkkeitä. Antibiootti-, yskänlääke- ja unilääke-reseptejä ei voida uusia kauttamme. Myös joidenkin lääkevoiteiden uusimiseksi lääkäri saattaa pyytää vastaanotolleen.
Reseptien uusimispalvelu on maksullinen.

Apteekkisi seuraa lääkkeiden yhteisvaikutusta

Lääkehoidon turvallisuuden takaamiseksi apteekkimme tarkistaa asiakkaan käyttämien lääkkeiden mahdolliset yhteisvaikutukset. Tämä palvelu pelaa joutuisasti, sillä käytössämme on reaaliajassa toimiva interaktio-ohjelma.
Ammattitaitoinen henkilökuntamme opastaa sinua kaikissa lääkkeiden käyttöön liittyvissä asioissa.
Eri tarkoituksiin määrätyillä lääkkeillä voi olla haitallisia ja ikäviä yhteisvaikutuksia. Jopa reseptivapaan ja reseptillä määrätyn lääkkeen yhteisvaikutukset voivat joskus tuottaa ongelmia. Autamme sinua huomioimaan eri lääkeyhdistelmien mahdolliset riskit ajoissa.
Jos sairastat monia eri sairauksia, sinun on hyvä keskittää lääkeostosi meille, niin apteekkimme ammattilaiset varmistavat lääkityksesi turvallisuuden.

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet tai muuten käyttämättä jääneet lääkkeet luokitellaan ongelmajätteiksi. Niiden hävittäminen vaatii erikoiskäsittelyn. Tuo kotonasi olevat lääkejätteet apteekkiin, me toimitamme ne edelleen ongelmajätelaitokselle. Tämä palvelu on maksutonta.

Lajittele lääkkeet näin:

• Poista tabletit alkuperäispakkauksista ja pakkaa ne läpinäkyvään muovipussiin.
• Elohopeakuumemittarit erillään.
• Voiteet, aerosolit ja nestemäiset lääkkeet omissa pakkauksissaan.
• Jodia sisältävät lääkkeet erillään.
• Ruiskut ja neulat erillään.